FAKULTI SAINS SUKAN DAN REKREASI

KOD PROGRAM DAN TEMPOH PENGAJIAN SYARAT MINIMUM

SR113

Diploma Pengajian Sukan
( 2 ½ tahun / 5 Semester)
(Program bertemu duga)

Memenuhi SYARAT AM UNIVERSITI dengan mendapat kepujian dalam mata pelajaran :

• Matematik/Matematik Tambahan
  • Bahasa Inggeris

• Lulus Fizik / Kimia / Biologi / Sains Tambahan / Sains / Pengetahuan Sains Sukan

2. LEPASAN SPM DAN PENGALAMAN KERJA

Lulus SPM atau yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan Malaysia dengan mendapat TIGA (3) kepujian termasuk Bahasa Melayu

• Lulus Matematik/Matematik Tambahan
  • Lulus Bahasa Inggeris

SERTA

Pengalaman bekerja sekurang-kurangnya TIGA (3) tahun ATAU Penglibatan DUA (2) tahun dalam bidang sukan di peringkat negeri/negara.

Lulus Pra Diploma Perdagangan (PD003) atau Pra Diploma Sains (PD008) dari UiTM.

Lulus temu duga dan ujian kecergasan yang dikendalikan oleh Fakulti.

Bagi calon yang mempunyai pengalaman kerja atau penglibatan dalam bidang sukan, salinan permohonan dan salinan kelayakan yang telah disahkan perlu dihantar kepada Dekan, Fakulti Sains Sukan dan Rekreasi, UiTM, 40450 Shah Alam (selewat-lewatnya satu minggu selepas tarikh tutup permohonan).

Last Updated on Wednesday, 28 July 2010 09:09