FAKULTI KOMUNIKASI DAN PENGAJIAN MEDIA

MC110

Diploma Komunikasi dan Media
(Program bertemu duga)

Calon yang tamat program ini boleh memohon mengikuti mana-mana program Ijazah Sarjana Muda di mana-mana fakulti dengan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan oleh Universiti

Memenuhi SYARAT AM UNIVERSITI dengan mendapat sekurang-kurangnya gred 5C dalam mata pelajaran:

• Bahasa Inggeris
  • Bahasa Melayu

• Kepujian dalam Matematik/Matematik Tambahan

2. LEPASAN SPM DAN PENGALAMAN KERJA

Lulus SPM atau yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan Malaysia dengan mendapat DUA (2) kepujian termasuk Bahasa Inggeris DAN LULUS TIGA (3) mata pelajaran lain SERTA EMPAT (4) tahun pengalaman kerja dalam bidang yang berkaitan.

Lulus program Pra Diploma Sains (PD008) atau Pra Diploma Perdagangan (PD003) dari UiTM

Lulus temu duga dan ujian bertulis yang dikendalikan oleh Fakulti.

Bagi calon yang mempunyai pengalaman kerja sahaja, salinan permohonan dan salinan kelayakan yang telah disahkan perlu dihantar kepada Dekan, Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media, UiTM, 40450 Shah Alam (selewat-lewatnya satu minggu selepas tarikh tutup permohonan).
Last Updated on Wednesday, 28 July 2010 09:07