Sunday, 24 January 2010 02:26

HM110

Diploma Pengurusan Hotel

• Matematik/Matematik Tambahan

2. LEPASAN SIJIL UiTM (HM003)
  Lulus Sijil Kemahiran Operasi Hotel (HM003) dari UiTM dengan mendapat HPNG 3.00 SERTA SATU (1) tahun pengalaman kerja dalam bidang berkaitan

Lulus SPM atau yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan Malaysia dengan mendapat EMPAT (4) kepujian termasuk Bahasa Melayu DAN Bahasa Inggeris / Matematik / Matematik Tambahan

Lulus program Pra Diploma Perdagangan (PD003) dari UiTM

Bagi lulusan sijil sahaja, salinan permohonan dan salinan sijil yang telah disahkan perlu dihantar kepada Dekan, Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan, UiTM, 40450 Shah Alam (selewat-lewatnya satu minggu selepas tarikh tutup permohonan)

HM111

Diploma Pengurusan Pelancongan

• Matematik/Matematik Tambahan

2. LEPASAN SIJIL UiTM (HM005)

Lulus Sijil Kemahiran Pengendalian Urusan Pelancongan (HM005) dari UiTM dengan mendapat HPNG 2.70 SERTA SATU (1) tahun pengalaman kerja dalam bidang berkaitan

Lulus SPM atau yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan Malaysia dengan mendapat EMPAT (4)kepujian termasuk Bahasa Melayu DAN Bahasa Inggeris / Matematik / Matematik Tambahan

HM112

Diploma Pengurusan Perkhidmatan Makanan

• Kimia/Biologi/Sains Tambahan/Sains

2. LEPASAN SIJIL UiTM (HM003)
  Lulus Sijil Kemahiran Operasi Hotel (HM003) dari UiTM dengan mendapat HPNG 3.00SERTASATU (1) tahun pengalaman kerja dalam bidang berkaitan

Lulus program Pra Diploma Perdagangan (PD003) atau Pra Diploma Sains (PD008) dari UiTM.

HM115

Diploma Seni Kulinari

• Matematik/Matematik Tambahan

2. LEPASAN SIJIL UiTM (HM002 / HM003)